Elbrink Groen & Bloem BV

Over ons

Welkom op de website van de Elbrink Groen & Bloem B.V.

Jarenlange kennis en ervaring

De grondlegging van ons bedrijf is ontstaan in 1885.  Volgens de registratie bij de Kamer van Koophandel gingen op 3 maart 1885 de heren A.J. Camperman en H.J. Elbrink samen in zaken. Camperman handelde in groente en fruit, Elbrink in textiel. Dit is jaren van vader op kind doorgegaan en kwam uiteindelijk in eigendom van Jan-Willem Elbrink. In 1985 werd na een verbouwing de bloemisterij in Vorden heropend. Twee jaar later kwam daar de verkoop en verzorging van hydrocultuur groenonderhoud van park en tuin aan bedrijven en particulieren in de regio bij. Ook in opdracht verzorgen van groendecoratie en groenverhuur voor evenementen en tent aan huis. Bovendien begon Elbrink zijn eigen kwekerij van biologisch geteelde zomergewassen.  De Elbrink Groen Groep was geboren en groeide in ruim tien jaar uit tot vijf divisies, inclusief twee bloemisterijen.

Na een aantal tegenslagen en een overname zijn de bloemenwinkels een tijd in handen van een andere eigenaar geweest. De kwekerij en de hovenierstak bleven altijd in ons bezit. Tot eind 2011, de toen 16-jarige zoon van Jan-Willem, Rutger Elbrink is in samenwerking met zijn vader toen opnieuw een bloemisterij in Vorden gestart. In april 2015 opende zij hun 2e vestiging in Warnsveld. Hier verkopen wij o.a. bloemen, planten en arrangementen, bruidswerk, rouwarrangementen en evenementenbloemwerk van onze eigen biologische kwekerij. Maar ook een naar wens gemaakt samengesteld boeket, bloemstuk behoord tot de dagelijkse activiteiten. De kwekerij (koude grondteelt) kunnen wij helaas niet zo inrichten dat wij volledig zelfvoorzienend zijn, daarom kopen wij de overige bloemen en planten in bij de veiling Plantion in Ede.

1 á 2 keer in de week zijn wij te vinden op de veiling om materiaal in te kopen. Naast het kopen van bloemen en planten leveren wij ook aan de veiling. Vanuit onze eigen biologische kwekerij veilen wij regelmatig boeketten en snijbloemen bij de veiling. Rond de kerstdagen veilen wij ook kersttakken en diverse andere kerstarrangementen.

Naast onze biologische  kwekerij, groenverhuur, hydrocultuur en onze winkels hebben wij ook een hoveniersgedeelte. Welke het hele jaar door ook een verscheidenheid aan aanleg en onderhoud klussen afrond. Van het leggen van een straatwerk, terras of tegelvloer, het maaien van gras, of het verzorgen van bomen en heesters tot het bouwen van een tuinhuis of chalet in de tuin.

Wij hebben een vast team dat de werkzaamheden op de kwekerij, groenverhuur, hydrocultuur en hovenierstak uitvoert. Ook in de winkels staat een vast team met medewerkers en weekendhulpen. Om zelf buiten de deur te kunnen werken hebben wij een dame in dienst welke onze dagelijkse administratie verzorgt. Daarnaast hebben we nog een kracht die onze website en sociale media verzorgt.

Wij zijn voor de bloemisterij, kwekerij en voor het hoveniers-, klusbedrijf een erkend leerbedrijf en daardoor zijn er regelmatig stagiaires te vinden bij ons.